Másfél tonna büdös húst fogtak Soroksáron

Vágólapra másolva!
Egy húsdaraboló üzemben találtak az ellenőrök 1400 kiló lejárt szavatosságú húst. A hús feldolgozását is engedély nélkül végezték.
Vágólapra másolva!

Ezernégyszáz kilogramm engedély nélkül előállított, hamis eredetigazolású és lejárt fogyaszthatósági idejű baromfi- és marhahús forgalomba hozatalát tiltották meg az ellenőrök egy Soroksári úti vállalkozásnál, az üzem működését felfüggesztették. A Pest Megyei Kormányhivatal szerint pénteken tartottak ellenőrzést a Master Meat Kft. Soroksári úti telephelyén. A működési engedéllyel rendelkező üzem a számára engedélyezett tevékenységet (baromfidarabolás, csomagolás) olyan alvállalkozóval végeztette, amelynek erre nem volt engedélye.

A bérgyártásra használt helyiségekben az ellenőrök megtalálták különféle cégek - áruk eredetének igazolására is alkalmas - címkéit is, amelyek hamisnak bizonyultak. A tulajdoni viszonyok tisztázására a helyszínen nem volt lehetőség, ezért a helyiségeket zár alá vették az utóellenőrzésig. Az engedélyezett üzem tételes elszámoltatásának lezárásáig az eljáró hivatal felfüggesztette az üzem működését.

Az ellenőrzéshez kapcsolódóan az elmúlt hétvégén egy budapesti forgalmazóhelyen további 250 kilogramm, hitelt érdemlően nem igazolt eredetű csirkemellet is zároltak a hatósági állatorvosok, és további ellenőrzések is folyamatban vannak.