Business school megalapítását ígéri Orbán

Vágólapra másolva!
A miniszterelnök stratégiai megállapodást írt alá a gumiabroncsokat gyártó Hankookkal, és megígérte, hogy állami és magántőkéből létrehoznak egy új üzleti főiskolát.
Vágólapra másolva!

Állami és magántőke bevonásával egy budapesti angol nyelvű üzleti felsőoktatási intézmény, egy business school megalapítására tett vállalást Orbán Viktor miniszterelnök a gumiabroncsokat gyártó Hankook Tire Kft.-vel kötött stratégiai partnerségi megállapodás keddi aláírási ünnepségén.

A kormányfő szerint egy ilyen oktatási intézmény létrehozása közvetlenül hozzájárulhat Magyarország tőkevonzó képességéhez. Erről győzte meg őt a Hankook Tire Kft. ügyvezető igazgatójával az egyezmény parlamenti aláírása előtt folytatott tárgyalás is, ahol arról faggatta Lee Sang Ilt, hogy a termeléssel összefüggő kérdéseken túl mi kellene ahhoz, hogy még vonzóbb legyen Magyarország a külföldi befektetőknek.

A vállalatvezető válaszában kiemelte - idézte -, hogy az angol nyelvű középiskolai oktatás Budapesten kiváló, de "nincsen olyan világszínvonalú, angol nyelvű felsőoktatási intézményünk, elsősorban az üzleti életben, tehát nincs igazi, angol nyelvű business schoolunk", amely az itt dolgozók gyermekeinek a nyugati egyetemekkel versenyképes felsőoktatási ajánlat lenne.

Orbán Viktor hangsúlyozta, a mostani megállapodás aláírása annak is bizonyítéka, hogy a dunaújvárosiak és a rácalmásiak jól dolgoznak a Hankook gumiabroncsgyárában, elmondható, hogy a magyar munkaerő - a betanított munkásoktól a felsővezetőkig - gyorsan tanul, rugalmas és jól alkalmazkodik. Ez kulcsfontosságú ahhoz, hogy Magyarország termelési központtá váljon - mutatott rá.

A mostani volt a hatodik stratégiai megállapodás, amelyet aláírtak a kormány és nagyvállalatok közötti együttműködésről. A kabinet eddig a Coca-Colával, a Richter Gedeon Vegyészeti Gyár Nyrt.-vel, az Alcoa-Köfém Kft.-vel, a Daimler AG-vel, valamint a Magyar Suzuki Zrt.-vel kötött ilyen egyezményt.