Magyar Telekom célár csökkentés a Concorde-tól

Vágólapra másolva!
467 forintra vágta vissza a Magyar Telekom részvényére vonatkozó év végi fair érték becslését a Concorde 526 forintról. Az elemzőház a jövőre bevezetendő közműadóval indokolta lépését, a vonzó osztalékhozam miatt azonban fenntartja felülsúlyozási ajánlását.
Vágólapra másolva!

A közműadó bevezetése miatt a Magyar Telekomra vonatkozó év végi fair érték becslését 467 forintra csökkentette a Concorde 526 forintról, 2013 év végi fair érték becslését pedig 483 forintban állapította meg. Ajánlása továbbra is felülsúlyozást fogalmaz meg.

Forrás: [origo]

A Concorde tájékoztatása szerint a közműadó végső elfogadott változata nagyobb mértékben sújtja a Magyar Telekomot, mint amire korábban számítottak, ami azzal indokolható, hogy az adó mértéke méterenként 125 forint lett a korábban tervezett 100 forinttal szemben, illetve nem csak a föld alatt futó, hanem a föld feletti vezetékeket is érinti.

Az elemzőház véleménye szerint a telekomcég továbbra is vonzó osztalékhozammal kecsegtet, a 2012-es eredmény után a társaság kifizetheti a szokásos 50 forint osztalékot és pusztán 2014-ben dönthet az osztalékvágás mértékéről.

A Magyar Telekomra vonatkozó elemzői ajánlások a telefonadó és közműadó miatt az utóbbi hónapokban már folyamatosan csökkentek, jelenleg a Bloomberg által megkérdezett elemzők konszenzus célárfolyama 428 forint. A Concorde előtt legutóbb a Renaissance Capital és a KBC elemzői vágtak célárfolyam, illetve fair érték becslésükön.

Forrás: [origo]