A szerdai kötvényaukcióra tartalékolnak az E-Starnál

Vágólapra másolva!
A hétfői nap folyamán csak 2,1 millió forint névértékű 2014/A kötvényeket vásárolt vissza az E-Star. A holnapi kötvényvisszavásárlási aukció előtt ez az alacsony érdeklődés érthető valamennyire, mivel többen abban bízhatnak, hogy az aukció során magasabb áron adhatják vissza kötvényeiket. Azonban véleményünk szerint a menedzsment nem fog magasabb árat kifizetni holnap sem. 
Vágólapra másolva!

Hétfőn tovább folytatta a kötvényvisszvásárlásokat az E-Star Nyrt. Most mindössze 2,1 millió névértékű 2014/A kötvényt vettek vissza a szokásosnak mondható 25,74 százalékos bruttó áron. Ezzel már összesen a még le nem járt kötvények 20,8 százalékát vásárolták vissza a kötvénytulajdonosoktól.

Forrás: [origo]

A szerdára meghirdetett kötvényvisszavásárlási aukció előtt ez igen gyér érdeklődésre utal, bár valószínűleg a szerdai, szervezett formában történő visszavásárlás során jóval többen fogják felajánlani kötvényeiket. Mivel az aukció keretében mindenki megadhatja majd azt az árat, amit elfogadhatónak tart, úgy véljük, lesznek szép számmal olyanok is, akik a menedzsment által korábban felajánlott 26 százalékos ár feletti ajánlatot fognak megadni. Azonban azt már nem gondoljuk, hogy az E-Star hajlandó lesz a magasabb áron bejövő ajánlatokat is elfogadni, mivel korábban már jelezték, hogy számításaik szerint a 26 százalékos ár az, amit a cég jelenleg még el bír viselni.

Forrás: [origo]

A társaság a Budapesti Értéktőzsde honlapján jelezte, hogy összesen 700 millió névértékben venne vissza kötvényeket a szerdai aukció során. A 2014/A sorozatból 5000, a 2015/A sorozatból 1000, illetve a 2016/C sorozatból szintén 1000 darabot terveznek visszavásárolni.

A menedzsment közben már készíti elő a terepet egy részvény-kötvény konverziónak. Ma reggeli írásunkban részletesen körüljártuk a szituációt és bemutattuk, hogy mekkora veszteség érheti a kötvény- és részvénytulajdonosokat ebben az esetben.

E-Star
Forrás: [origo]