Jövőre csökken a gáz és az áram ára

gázóra, gázár csökkenése
Vágólapra másolva!
Január 1-jétől tíz százalékkal olcsóbb lesz a lakossági gáz és áram - ismertette a kormány döntését Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető államtitkár csütörtökön.
Vágólapra másolva!

Lázár János véglegesnek nevezte a kabinet döntését az árcsökkentésről, mely "3,8 millió családi otthont érint, mégpedig egyformán". Azt is mondta, hogy ma az említett csaknem négymillió otthon 76 százaléka gázzal fűt, így kiemelten fontos az árcsökkentés.

Giró-Szász András kormányszóvivő szerdán jelentette be, hogy Orbán Viktor miniszterelnök a gáz- és villanyár 10 százalékos csökkentése feltételeinek kidolgozására kérte fel az illetékes Nemzeti Fejlesztési Minisztériumot.

A kormányfő múlt pénteki rádióinterjújában is beszélt arról, hogy a kormány a rezsiköltségek csökkentésén dolgozik. Azt mondta, ezt az ezen a területen működő cégek profitjának csökkentésével érné el, mivel "a közszolgáltatások nem arra valók, hogy abból valaki pénzt keressen, ez a szektor nem a profit világa".

Az Orbán-kormány az első Széll Kálmán-tervben célul tűzte ki a rezsiköltségek befagyasztását, de a gyakorlatban ez nem valósult meg. Erről bővebben itt olvashat.