Nem adja el a MOL az INA-t

Vágólapra másolva!
Nem áll a MOL széndékában, hogy megváljon a vállalat a horvát INA-ban levő részesedésétől, így tárgyalásokat sem folytatnak ezzel kapcsolatban senkivel - közölte a MOL kommunikációs igazgatója az MTI-vel.  
Vágólapra másolva!

A horvát sajtóban az utóbbi napokban több helyen is arról cikkeztek, hogy az Ivo Sanader elleni per nem jogerős ítélete miatt a MOL eladná a horvát olajcégben meglevő részesedését. A találgatások egészen odáig merészkedtek, hogy még a tranzakció állítólagos tanácsadójának kilétét is megnevezték (Societe Generale).

Szollár Domokos cáfolta ezeket az értesüléseket, hiszen a MOL hosszú távon elkötelezett Horvátország irányában, ami semmit nem változott.

Bár sokszor nehéz tisztán látni az INA körüli kommunikációs adok-kapokban, a horvát lapok állításai talán ismét csak a MOL helyezett horvát nyomás fokozását célozzák. Mivel az INA igen fontos nemzetgazdasági szerepet tölt be Horvátországban, a cég politikailag is fontos szereppel bír, ezért is merül fel időről időre a MOL irányítói jogosultságának csorbítása, illetve az ezt garantáló részvényesi szerződés módosítása.