Olajvezetékben lát fantáziát egy amerikai cég

Vágólapra másolva!
1,49 milliárd dollárért vásárol meg egy fontos olaj-vezetékrendszert a Spectra Energy. Az amerikai olajipari szolgáltató egy Kanadából a középnyugati finomítókhoz vezető csőrendszert vesz meg a 1,25 milliárd dollár készpénzből és 240 millió dollárnyi hitelből. A Spectra Energy 1 százalékot meghaladó mínuszban vágott bele a mai kereskedésbe.
Vágólapra másolva!

1,49 milliárd dollárért vesz meg egy több mint 1700 mérföld hosszú olaj-vezetékrendszert a Spectra Energy. Az olajipari szolgáltatásokkal foglalkozó vállalat egy fontos csővezetékhez jut hozzá, mely segítségével Kanadából az amerikai Középnyugatra jelentős mennyiségű olaj juttathat el.

A rendszer két részből áll, az Express csővezeték kapacitása napi 280 ezer hordóra olajra tehető, míg a Platte napi 164 ezer hordó olajat képes szállítani.

A menedzsment közleménye szerint egy gyorsan növekvő régióban, egy gyorsan növekvő szegmensben próbálnak fontos szerepet betölteni.

Az 1,49 milliárd dolláros összeget a Spectra Energy 1,25 milliárd dollár készpénzből és 240 millió dollár hitelből finanszíroznák. A vállalat arra számít, hogy a jövő évi EPS-t 3-5 centtel tudja azonnal megemelni az ügylet.

Nagyjából 1 százalékos eséssel indította a napot a részvény.

Spectra Energy napi grafikon (NYSE)

Forrás: [origo]