PannErgy: újabb 250 millió forint érkezett

Vágólapra másolva!
A PannErgy leányvállalata, a Miskolci Geotermia Zrt. a KEOP - 2010 - 4.7.0 "Gazdasági és Társadalmi megújulás Miskolcon" nyertes pályázata után újabb 30 millió forintos kifizetést kapott. Ezen túl a Miskolci Geotermia Zrt. a "Gazdasági és Társadalmi megújulás Miskolcon"című kétlépcsős pályázatának második részéhez kapcsolódóan 250 millió forintos előleget kapott. Az elnyert támogatások összege már korábban is ismert volt, egyedül a kifizetés időzítése jelenthet némi újdonságot. Emiatt azonban várhatóan nem jár majd árfolyamhatással a mai két bejelentés.  
Vágólapra másolva!

Beérkezett 30 millió forint

A PannErgy és a Miskolci Hőszolgáltató Zrt. közös cége a Miskolci Geotermia Zrt. a "KEOP - 2010 - 4.7.0 Geotermikus alapú hő-, illetve villamosenergia-termelő projektek előkészítési és projektfejlesztési tevékenységeinek támogatása" konstrukcióban "Gazdasági és Társadalmi megújulás Miskolcon" című pályázathoz kapcsoló támogatás újabb kifizetése 30 305 640 forint értékben megtörtént.

A Miskolci Geotermia Zrt. az elnyert 316 millió forint vissza nem térítendő támogatásból 2012.július hónapban 79 millió forint előleget hívott le, 2012. december hónap első napjaiban 204 665 331 forint értékű kifizetési igénylések jóváhagyása teljesült. A mostani 30 millió forintos tétellel együtt a cég a támogatásnak már csaknem egészét lehívta.

"A kormányzat által felgyorsított kifizetéseknek köszönhetően, Társaságunk a nyertes KEOP pályázatokhoz kapcsolódó lehívásokat rövid idő alatt megkapta.- nyilatkozta Bokorovics Balázs a PannErgy Nyrt. Igazgatótanácsának elnöke."

A Miskolci Geotermia Zrt. ezen felül 250 millió forintos előleget is kapott

A PannErgy, és a Miskolci Hőszolgáltató Kft. közös cége a Miskolci Geotermia Zrt. a "KEOP - 4.2.0/B/11-2011-0007" jelű a "Gazdasági és Társadalmi megújulás Miskolcon" című pályázatához kapcsolódó előleg kifizetése 250 000 000 forint értékben megtörtént. A Miskolci Geotermia Zrt. a kétlépcsős pályázati modell első fázisában - a KEOP 4.7.0 pályázati konstrukcióban - 316 000 000,- forint támogatást nyert, a projekt keretében megvalósítandó kutatófúrás, és egyéb előkészítő tevékenységek megvalósítására.

A második fázisban a "KEOP - 4.2.0/B/11-2011-0007" jelű pályázattal elnyert 1 milliárd forint támogatás - az ennek keretében most kifizetett 250 000 000 forint előleg - a Miskolc-Mályi- Kistokaj térségében létrejövő geotermikus beruházás megvalósításához járul hozzá.

Mi lesz a részvény árfolyamával?

A bejelentések nem jelentenek újdonságot, a vissza nem térítendő támogatások elnyerését a vállalat már korábban bejelentette, egyedül talán a pénz számlára való befolyásának időzítése nem volt teljesen ismert. A részvényár szempontjából mindezek miatt a bejelentések semleges megítélés alá eshetnek.

Ettől függetlenül azonban a finanszírozási források beérkezése pozitívan értékelendő annak ismeretében, hogy a 7-8 milliárd forintból megvalósuló miskolci projektet a cégnek az Európai Beruházási Bank (EIB) hitelei nélkül kellett előfinanszíroznia. Mint ismeretes, a korábban elnyert 110 millió eurós hitelkeretből addig nem tud lehívni részleteket a PannErgy, ameddig nem talál egy olyan magyar bankot, amelyik közvetítőként beszáll a hitel kihelyezésének folyamatába. A KBC Securities elemzőjének információi szerint a PannErgy továbbra is azon dolgozik, hogy találjon egy olyan magyar bankot, amelyik beszállna a konstrukcióba. Addig azonban továbbra is a vissza nem térítendő támogatások és a társaság saját forrásai állnak csak rendelkezésre. Ilyen szempontból tehát a miskolci projekt záró szakaszában a pénz beérkezése mindenképpen biztonságot jelent.

A PannErgy árfolyamának alakulása (Ft)