Már kínai partnere is van a kormánynak

Vágólapra másolva!
Együttműködési megállapodást kötött a kormány a kínai Wanhua-csoporttal szerdán, ennek alapján a társaság hosszú távú, stratégiai beruházásokat hajt végre Magyarországon; a mintegy 1,6 milliárd euró értékű fejlesztések több száz munkahelyet hoznak létre.
Vágólapra másolva!

A Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) közleménye szerint a Wanhua-csoport - a BorsodChem Zrt. 2011-es megvásárlásával együtt - eddig már 1,5 milliárd euró értékben hajtott végre befektetéseket Magyarországon. Ennek része volt egy 200 millió euró értékű beruházás a BorsodChem kazincbarcikai telephelyén.

A beruházások eredményeképpen elérték, hogy a BorsodChemnél mind a 3500 munkahely megmaradt, és a cég tevékenységéhez kapcsolódó vállalkozások is 5-600 munkahelyet meg tudtak tartani - emlékeztetett az NGM.

A szerdán aláírt megállapodás alapján a Wanhua-csoport Magyarországra hoz további 1,6 milliárd euró értékű befektetést, amelyek a vegyiparba és az energiaszektorba, elsősorban a kőolaj-feldolgozó, a festék-, illetve a műanyaggyártáshoz kapcsolódó iparágakba összpontosulnak. Az első befektetések már 2013 folyamán megvalósulnak és 2014-ben folytatódnak - közölte a tárca.

Arról, hogy eddig mely cégekkel kötött megállapodást a kormány, és mit remélhetnek ettől a cégek, itt olvashat.