Kiosztották az év exportőre díjakat

Vágólapra másolva!
A Nemzeti Külgazdasági Hivatal (HITA) átadta az év exportőre díjakat - közölte a hivatal csütörtökön.
Vágólapra másolva!

A közlemény szerint a HITA célja, hogy a díj segítségével hangsúlyozza az export fontosságát a magyar gazdaságban, erősítse annak mértékét a kkv-szektoron belül, megismerje és díjazza a legsikeresebb kkv-exportőröket.

Az első alkalommal átadott díj számos előnnyel jár a nyertesek számára: növeli a cég ismertségét és elismertségét, erősíti a céggel szembeni bizalmat potenciális partnerei körében, ezen keresztül hozzájárulva további exportsikereihez. A nyertesek kiemelt helyet kapnak a HITA honlapján és idegen nyelvű szakmai kiadványaiban, ezzel is segítve külföldi partnerek közvetítését. Valamennyi pályázó részére cégre szabott exportösztönzési csomagot állít össze a HITA, célzott partnerkeresési szolgáltatások és külpiaci programok tartalommal.

A három kategóriában kiírt pályázatra 108 cég jelentkezett. A pályázatokat a HITA és a Nemzetgazdasági Minisztérium szakemberei közösen bírálták el.

A "tudatos exportőr" díjat az elektronika, űripar és a mobil távközlés területén tevékenykedő Bonn Hungary Elektronikai Kft. nyerte el. A "regionális stratéga" díj az Agro Legato Kft.-é lett, amely elsősorban a Balkán országaiban ért el kiemelkedő sikereket saját fejlesztésű fejéstechnológia-rendszerével. A "legnagyobb legkisebb exportőr" díjat a műanyag- és gumiipar területén tevékenykedő, 3 főt foglalkoztató külkereskedelmi cég, a Meta-Vulk Külkereskedelmi Kft. érdemelte ki.