Alig vette meg, már ki is árusítja a Google a Motorolát

Vágólapra másolva!
Több mint kétmilliárd dollárért veszi meg az Arris a Motorola Home-ot. Májusban a Google 12,5 milliárd dollárért vásárolta fel a Motorola-csoportot, a mostani ügylettel pedig az otthoni elektronikai berendezéseket gyártó divíziótól válhat meg.
Vágólapra másolva!

2,35 milliárd dollárért veszi meg az Arris Group a Google érdekeltségébe tartozó Motorola Home-ot - írja a Bloomberg. A globális kommunikációval és a magas sávszélességű adattovábbítással foglalkozó Arris 2,05 milliárd dollárnyi készpénzt és 300 millió dollár értékű új részvényért veszi meg a digitális adatok fogadására használható számítástechnikai készülékeket (set-top box) és navigációs szoftvereket készítő Motorola Home-ot.

December elején a Google számos megkeresést kapott az elektronikai berendezéseket gyártó üzletágára, végleges döntés azonban csak most született. A Motorola Inc. közel két éve vált ketté, és folytatta működését Motorola Mobility Holdings és Motorola Solutions néven. Az online keresőóriás májusban vette meg, mintegy 12,5 milliárd dollárért a Motoroly Mobility Holdingsot, különböző szabadalmak vásárlása céljából.

A Motorola Home és az Arris közösen 70 országban, több mint 500 felhasználóval operálhat a jövőben. Elemzők szerint a tranzakció az Arris árbevételére releváns hatást gyakorolhat, 4,7 milliárd dollárra duzzadhat éves szinten, azaz megtriplázódhat. Az ügylet 2013 második negyedévében teljesülhet.

Google (Nasdaq)

Az Arris a felvásárlást követően mintegy 2000 szabadalommal rendelkezhet. Persze, ahol szabadalmak megvételéről van szó, ott nagyon gyakran pereskedés is folyik, ezért mondta Bob Stanzione az Arris vezére, hogy a tranzakcióval a Google egy nagy potenciával bíró, de kockázatos üzletágától szabadul meg.

Jól mutatnak a chartok, hiszen a Google papírjai a késő őszi szakadást követően újra emelkedésbe fogtak, az Arris árfolyama pedig az 5 éves csúcsokat tesztelte újra a héten. Egyik nagy részvény sem mutatott nagyobb elmozdulást a tegnapi kereskedés során.

Arris Group (Nasdaq)