Kiváló évet zár a BMW

Vágólapra másolva!
Tovább növelte autóeladásai számát idén a BMW, mivel rekordnak számító 1,8 millió darab járművet értékesítettek ebben az évben a vállalat pénzügyi igazgatója szerint. A német autógyártó a prémium termékeinek köszönhetően sikeresen átvészelte az európai autópiac zsugorodását, amit a többi régióban tapasztalható keresletnövekedés is támogat.
Vágólapra másolva!

Remek évet zár a BMW, miután a vállalat pénzügyi igazgatója szerint több mint 1,8 millió darab járművet adtak el ebben az évben a tavalyi 1,67 millió után. Korábban a cég már jelezte, hogy a tavalyi számok megdöntése a célja, melyet az előzetes jelzés szerint sikerült is hozni.

A növekedés üteme mindenesetre lassult a negyedik negyedévben: a vállalat a januártól novemberig tartó időszakban 10,1 százalékkal tudta növelni eladásait egy év alatt, míg az év egészére vonatkozó változás ennél egy kicsit alacsonyabb, 7,8 százalék lesz idén.

Forrás: [origo]

A német vállalatot elsősorban a kínai és amerikai kereslet élénkülése segítette, és a prémiumautói iránti keresletnövekedés miatt az európai autópiacon tapasztalható nehézségeket is igen jól képes volt átvészelni. Egyes elemzők becslése szerint a cég bevétele 10 százalékkal is emelkedhetett idén egy év alatt. A hírre a részvények is jól reagálnak, ugyanis 0,8 százalékot drágultak a Xetrán.

Forrás: [origo]