Közös tendert írt ki a vagyonkezelő 62 állami cég villanyköltségeire, így a cégek összesen 158 millió forintot spórolnak jövőre.

Jövőre 158 millió forinttal költ kevesebbet villanyszámlára 62 állami cég, miután a tulajdonosi jogokat gyakorló Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. (MNV) közösen tendereztette a cégek által felhasznált energia vásárlását, s így jobb árat ajánlottak a szolgáltatók - írja a pénteki Népszabadság az MNV pontosan meg nem nevezett illetékeseire hivatkozva.

Az érintett társaságok - köztük Volánok, regionális vízművek, megváltozott munkaképességűeket foglalkoztató védett munkahelyek - összesen 258 GWh villamos energiát szereztek be a közbeszerzési projektben. A lap arról is beszámol, hogy az MNV a jövőben a cégek energiatakarékossági programjait is ösztönözni kívánja.

A vagyonkezelő két éve szervez közös földgáz- és árambeszerzési projekteket. A tender végső szakasza számítógépes árlejtéssel zajlik, a szolgáltatóknak valós időben kell megtenniük tétjeiket, így kizárt bármiféle visszaélés - írja a Népszabadság.