Eladja francia szélerőműveit az Iberdrola

Vágólapra másolva!
350 millió euróért eladja a spanyol Iberdrola a Franciaországban lévő szélerőműveit. A társaság további 50 millió eurós bevételre is szert tehet az ügylet értelmében a vállalat közleménye szerint. A vevők között megtalálható a General Electric, a Meag és az Electricite de France is. Az Iberdrola az eladósodottságát próbálja csökkenteni a lépéssel.
Vágólapra másolva!

350 millió euróért megválik a Franciaországban lévő szélerőmű-parkjától a spanyol Iberdrola. A megújuló energiával foglalkozó társaság további 50 millió eurót is kaphat a továbbiakban a megállapodás értelmében. A közlemény ugyanakkor nem részletezi ezeket a feltételeket.

Az Iberdrola egységét egy konzorcium vásárolja meg, melyben megtalálható a General Electric, a Meag (Munich Ergo Asset Management GmbH) és az Electricite de France is.

A spanyol társaság tavaly jelezte, hogy 2 milliárd eurós eszközértékesítésbe kezd bele, hogy a hiteleit csökkentse és a mérlegét 2014-re megerősítse. Eddig 850 millió eurót teljesítettek a tervből. A cég 26 milliárd euóra szeretné visszavágni a hitelei nagyságát 2014-ig, mivel meg akarják őrizni a hitelminősítőknél a befektetésre ajánlott szintet.

Iberdrola (Madrid Stock Exchange)Forrás: [origo]