Máris hozzányúlt a tartalékokhoz a kormány

Vágólapra másolva!
A Veszprémi Járási Hivatalnak máris többletpénzre van szüksége, hogy felújíthasson, ezért a kormány a tartalékokból 2 milliárd forintot átcsoportosított. Tavaly még január végéig kibírták, hogy ne nyúljanak a tartalékokhoz, idén már 3 munkanap után megtették.
Vágólapra másolva!

Alig telt el néhány nap az új évből, a kormány máris nekiállt átcsoportosítani a költségvetési tartalékokat - írta a Portfolio.hu.

Az Orbán Viktor által aláírt kormányhatározat 2 milliárd forintot irányított át a Veszprémi Járási Hivatal elhelyezésének biztosítására. 200 millió forintot beruházásra, 1,8 milliárdot felújításra költenek.

Tavaly még január végéig kibírta a kormány, hogy ne nyúljon a tartalékokhoz. Akkor a Malév leállásához kellett 2 milliárd a január 31-én megjelent Magyar Közlöny szerint.

A mostani átcsoportosítást a rendkívüli kormányzati intézkedésekre elkülönített 100 milliárd forintból oldják meg. A kormány hatalmas tartalékkal tervezte meg a költségvetést, a 100 milliárd mellett ugyanis 400 milliárdot tett az Országvédelmi Alapnak nevezett válságkeretbe.

A Költségvetési Tanács a 2013-as költségvetés értékelésekor azt írta, hogy már most látható kockázatokra nem költhet a kormány a tartalékokból, mert akkor az év közben felmerülő problémákra nem lesz pénz.