Jól indul az év az Airbusnál

Vágólapra másolva!
A 2013-as év is kiválóan kezdődhet az EADS háza táján, újabb jelentős megrendelést kaphat az arab Emirates légitársaságtól. A 2012-es működés nagy valószínűséggel rekordévet jelenthet a francia repülőgép-gyártó számára.
Vágólapra másolva!

30 új Airbus-repülőgépet vehet az Emirates légitársaság - írja a Bloomberg. A dubai cég korábban már leadott egy megrendelést 90 db A380-as repülőgépre az EADS-nál, most A380 Superjumbo típusó gépeket vásárolnának. Mint ahogy azt múlt heti cikkünkben is megírtuk, az EADS-nak rekordnagyságú megrendelése lehetett a tavalyi évben, a mai értesülés szerint pedig az újévet sem kezdheti rosszul a párizsi tőzsdén jegyzett társaság.

Az új óriásrepülőkre azért is lehet szükség, mert a fedélzeten rendelkezésre álló jelentős vízkészletet nem tudják gazdaságosan kihasználni. Tim Clark vezérigazgató szerint mintegy 60 százalékát használják el csupán a fedélzeti vízállománynak, ami a közlekedés költségeit jelentős mértékben növeli. A víztartály csökkentésével 4 tonnát is spórolhat súlyban a légitársaság.

Az ausztrál utak száma jelentősen növekedhet a közeljövőben, ugyanis szeptemberben kötött az Emirates egy együttműködési megállapodást a legnagyobb ausztrál légitársasággal, a Qantas-szal. A nagy repülőgépekre és a költséghatékony működésre manapság különösképpen szüksége lehet a dubai társaságnak, hiszen 2012-ben olyan távoli célállomásokkal bővítette palettáját, mint Rio de Janeiro, Buenos Aires, Barcelona vagy Seattle.

EADS (Euronext Paris)