Meglódult a forint

Vágólapra másolva!
Látszólag nem indult jól, a nemzetközi jó hangulat miatt viszont mégis jól sikerült a forint mai napja, sikerült 290 alá is visszakapaszkodnia az euróval szemben. Érkezett ma optimista jóslat is a forintra, ennek is örülhetünk.
Vágólapra másolva!

Jó napja volt ma a forintnak, szinte a nap egészében vezettük az erősödést a lengyel zloty és a cseh korona előtt. Pedig reggel még nem startoltunk igazán jól, Matolcsy György monetáris politikai elképzelései - vagy legalábbis amit a minisztérium szűkszavú kommentárja alapján sejthetünk róla - nem éppen a forintot erősítőnek tűnnek. Legalábbis a bizonytalanság biztosan nem.

Napközben ugyanakkor a kedvező nemzetközi hangulatnak köszönhetően sikerült lefelé tornászni az EURHUF árfolyamot, olyannyira, hogy sikerült 290 alá is visszakapaszkodni. Igazán erőteljes forint specifikus hír nem látott napvilágot ma, leszámítva a Commerzbank kedvező jóslatát. A bankház szerint év végére 275 lesz az euró-forint árfolyam, a piac pedig beárazta a további monetáris lazítás esélyét. A Commerzbank elemzője az elmúlt másfél évben a második legpontosabb előrejelzője volt a forint árfolyamának, így érdemes reménykednünk benne, hogy igaza lesz.

Az euróval szembeni erősödéssel párhuzamosan a dollár/forint árfolyama szintén lejjebb került, és már a 222-es szintet ostromolja, a svájci franké pedig 239,8-nél tanyázik.

EURHUF (3 perces)