Kár lenne most az aranyban hinni

Vágólapra másolva!
A Société Générale elemzője 5,6 százalékkal csökkentett 2013-as aranyár prognózisán, mivel jelenleg nem lát jelentős emelkedésre utaló tényezőt a piacon. 1800 dollár helyett csupán 1700 dollár lehet idén a nyersanyag átlagára. A szakértő nemcsak az arany modelljén, hanem az ezüstén is módosított, melynek átlagára 2013 során 31 dollár lehet a korábbi várakozás szerinti 34 dollárral szemben.
Vágólapra másolva!

5,6 százalékkal csökkentette az aranyár prognózisát a Société Générale elemzője, mivel jelenleg nem lát olyan motívumot, mely jelentősen megemelhetné a nyersanyag árát. A modell szerint 1800 dollár helyett 1700 dollár lehet 2013-ban az arany átlagára.

2012 során az arany kurzusa inkább oldalazgatott, de így is közel 1670 dollár volt az átlagár. Ehhez képest a Société Générale elemzője a modelljében emelkedésre számít. Az arany múlt héten négyhónapos mélypontra esett, mivel a legutóbbi Fed ülés jegyzőkönyvéből az derült ki, hogy többen már idén abbahagynák a kötvényvásárlási programokat.

Forrás: [origo]

Nemcsak az arany, hanem a kisebbik testvére, az ezüst várakozásán is módosított a Société Générale. Az instrumentum átlagára 34 dollár helyett 31 dollár lehet idén az elemző szerint. 2012 során az ezüst átlagára 31,16 dollár körül alakult, így az új prognózis szerint komolyabb elmozdulásra nem kell feltétlenül számítani, ha az átlagokat nézzük.Forrás: [origo]