Nem fogyott az ékszer a Tiffany-nál

Vágólapra másolva!
Jelentősen elmaradt a várttól a Tiffany forgalma tavaly novemberben és decemberben, ami az év legerősebb időszakának számít. Emiatt a világ második legnagyobb ékszerforgalmazójának részvényenkénti éves profitja is alacsonyabb lehet a vártnál, és az előrejelzett 3,2-3,4 dolláros sáv alján alakulhat. A menedzsment bejelentései után a részvény több mint 8 százalékos mínuszban nyithat.
Vágólapra másolva!

A Tiffany legalább egy éve nyitva lévő üzleteinek forgalma jelentősen elmaradt a várttól az év utolsó két hónapjában, emiatt a cég január 31-én véget érő pénzügyi éve során az egy részvényre jutó nyereség az előrejelzett 3,2-3,4 dolláros sáv alján alakulhat a menedzsment szerint. A piaci konszenzus 3,29 dollárról szól.

Továbbá a cég világszerte csupán 4 százalékkal, 992 millió dollárra növelte értékesítéseit tavaly novemberben és decemberben, ami szintén elmarad az egy évvel korábbi 7 százalékos növekedéstől.

A cég 2013-ra 6-9 százalék közötti profitnövekedést vár, ami az elmondásuk szerint világgazdaság általános bizonytalanságai miatt visszafogottnak tekinthető. A nehéz gadasági környezet miatt tavaly már háromszor kellett visszavágniuk értékesítési és profit előrejelzéseiket.

A vártnál rosszabb eredmények miatt több mint 8 százalékos mínuszban nyithat a részvény a New-York-i tőzsdén.

Tiffany árfolyama (NYSE)

Forrás: [origo]