300 dollár lehet az Amazon célja

nagy címlap
Vágólapra másolva!
Történelmi csúcs közelében kereskednek a világ egyik legnagyobb internetes kereskedő cégének papírjaival. Az Amazon jól kezdte az évet és ha pozitív marad a hangulat a piacon, illetve jó gyorsjelentéssel rukkol elő a vállalat január végén, akkor akár 300 dollár közelébe is eljuthat a részvény.
Vágólapra másolva!

100 dolláros szint áttörése után indult igazán meg

Soha nem látott magasságokban mozog a világ talán legismertebb internetes kereskedő cége, az Amazon. A részvényt 1997-ben vezették be a Nasdaqra, a dotkom lufi idején pedig 100 dollár fölé tudott kapaszkodni, de a boom kidurranása után pár dollárra esett a papír árfolyama.

2007-ben a jó piaci környezetben ismét 100 dollár környékéig tudott felugrani, de a válság miatt ezt a részvényt is ütni kezdték. 2009 végén viszont sikeresen szakította át a pszichológiai ellenállást az Amazon, mely most már 260 dollár fölött tartózkodik.

A havi grafikon szerint egy sávban emelkedik a részvény, de egyelőre nem tűnik túlfűtöttnek a menetelés. Úgy fest, van még tér a papír előtt.

Az indikátorok közül az RSI viszont óvatosságra intheti a spekulánsokat, hiszen divergencia látható. Az indikátor már nem tudott újabb csúcsra menni, miközben az árfolyamnak ez sikerült.

Amazon havi grafikon (Nasdaq)

Forrás: [origo]

Mi az RSI?

Az RSI az angol Relative Strenght Index rövidítése, mely az adott instrumentum relatív erejét mutatja. Az indikátor értéke 0 és 100 között ingadozik. Az RSI kiszámolásának módja: 100-(100/(1+E/CS)), ahol az E azoknak a záróáraknak az átlaga, melyek az előző "n" napon emelkedtek, míg a CS azoknak a záróáraknak az összege, amelyek az előző "n" napon csökkentek.

Túladott egy instrumentum akkor, ha 30 alatti az RSI értéke, és túlvett, ha 70 fölött mozog. Vételi vagy eladási jelzést akkor kapunk, ha a túladott vagy a túlvett zónából kilép az indikátor.



A napi grafikon szerint irány a 300 dollár

Tavaly év eleje óta emelkedő mélypontokat és emelkedő csúcspontokat hozott össze az Amazon, ami elengedhetetlen a növekvő trendhez. A legutóbbi felpattanást november közepén indított a részvény a 200 napos mozgóátlagról. Tankönyvbe illő volt a fordulat.

Január elején pedig az 50 napos mozgóátlagról indította a csúcsdöntő kísérletet a papír. Három nappal korábban pedig sikeresen meghódította a 260 dollár fölötti szinteket az Amazon.

Ha van a részvényben még erő, akkor a Fibonacci vonalak szerint akár 300 dollár közelét is célba veheti, melyet a 138,2 százalékos Fibó jelöl ki.

Az indikátorok optimista képet mutatnak ezen az időtávon. Az RSI emelkedő trendben mozog, az MACD pedig vételi szignált jelez.

Amazon napi grafikon (Nasdaq)

Forrás: [origo]

Nem szabad ugyanakkor megfeledkeznünk arról, hogy a héten elkezdődött a negyedik negyedéves gyorsjelentési szezon az USA-ban. Az Amazon január 31-én teszi majd közzé előző három hónapra vonatkozó beszámolóját, mely akár nagyobb mozgást is eredményezhet mindkét irányban!