Távozik a posta vezérigazgatója

Vágólapra másolva!
Kevesebb mint másfél év után megint új vezérigazgatót kap a Magyar Posta. A piacnyitásra való felkészülést levezénylő Geszti László távozik, feladatait Varga Dezső vezérigazgató-helyettes veszi át.
Vágólapra másolva!

Január 15-ével közös megegyezéssel távozik posztjáról Geszti László, a Magyar Posta Zrt. vezérigazgatója - közölte kedden a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) Zrt. A munkaviszony megszűnésével egyidejűleg Geszti László az igazgatósági tagságáról is lemondott.

Geszti László 2011. szeptember 1-jétől volt a Magyar Posta vezérigazgatója, vállalva, hogy a társaságot felkészíti a 2013-as piacnyitásra. Az MNV közleményében azt írja, hogy Geszti László "ezt a vállalást a Posta menedzsmentjével együtt sikerrel teljesítette", hiszen a társaság eredménye 2012-ben az előző évhez képest javult, és "megtörténtek azok az átalakítások, amelyek a szabad piacon való részvételhez szükségesek voltak".

A vezérigazgatói feladatok ellátásával az MNV Varga Dezső üzleti vezérigazgató-helyettest bízta meg. Határozott arról is, hogy a Magyar Posta Zrt. igazgatósága elnökének az MNV Zrt. menedzsmentjéből dr. Polacsek Csaba társasági portfólióért felelős főigazgatót, igazgatósági tagjának pedig Lontai Dánielt nevezi ki.

Geszti Lászlóval készült novemberi interjúnkat - melyben elmondta, szerinte mitől fogjuk megszeretni a postás kisasszonyt - itt olvashatja.