Atomerőműben matat a Synergon - 400 milliós megbízás Paksról

Vágólapra másolva!
A SYNERGON Informatika Nyrt. 100 százalékos tulajdonú leányvállalata a SYNERGON Integrator Kft. nyerte el az MVM Paksi Atomerőmű Zrt.  magas biztonsági fokú adatközpont megvalósítására kiírt tendert - írja a társaság mai közleményében.
Vágólapra másolva!

Atomerőművi beruházásban vesz részt a Synergon

A SYNERGON Informatika Nyrt. 100 százalékos tulajdonú leányvállalata a SYNERGON Integrator Kft. nyerte el azt a nettó 410 millió forint értékű megbízást, amelynek révén az atomerőmű területén belül - az ott elvárt, a szokásosnál magasabb szintű biztonsági előírásoknak eleget tevő -, a megnövekedett igényeknek és a hosszú távú szolgáltatási feltételeknek is megfelelő elsőrendű biztonsági szintű, megbízható adatközpontot hoz létre - írja a társaság mai közleményében.

Közel 6 hónap alatt - 2013. május végéig - valósítja meg a SYNERGON Csoport tagja a SYNERGON Integrator Kft. azt a 200 négyzetméteres, magas biztonsági besorolású adatközponti beruházást, amely az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. számára épül meg. Az atomerőmű területén megvalósuló beruházással az egész MVM Csoportot kiszolgáló központi informatikai adatközpont épül meg.

A jelenlegi beruházás során az adatközpont erősáramú, gépészeti, valamint biztonságtechnikai rendszereinek kivitelezésére kerül sor annak érdekében, hogy a 2013. május végére tervezett átadást követően a gépterem olyan módon váljon alkalmassá az eszközök fogadására, hogy már teljesíti a fokozott biztonsági követelményeket is.

"A SYNERGON Integrator Kft. az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. területén megvalósuló magas biztonsági fokozattal bíró adatközpont építésére kapott megbízást, amelyet üzleti versenyben nyert el. Az atomerőművi megbízás is jól mutatja, hogy a SYNERGON Integrator Kft. megfelel a legmagasabb hazai, és nemzetközi biztonsági és műszaki előírásoknak, amely jó alap arra, hogy magyarországi stratégiai fontosságú társaságok beruházásaiban jelen legyen. A most elnyert megbízás mellett a SYNERGON elkezdte a saját adatparkjának megvalósítását is, amelynek révén a térség legnagyobb, és legkorszerűbb Tier 3-as biztonsági besorolású datacentere épülhet meg" - nyilatkozta Rácz Imre a SYNERGON Integrator Kft. ügyvezetője.

Fut a Synergon szekere

Az elmúlt időszakban láthatóan megélénkült a Synergon körüli híráramlás, és jellemzően pozitív hírekkel találkozhattak a befektetők. A cég az elmúlt hónapokban bejelentett jelentősebb mértékű felvásárlásokat, egy új adatpark létrehozását célzó beruházási terveket, amihez a finanszírozás is - legalább részben - már biztosítottnak tűnik egy tekintélyes méretű vissza nem térítendő támogatás és egy szintén vaskosabb hitelkeret-megállapodás révén. A társaság ugyan úgy tűnik, elbukta az e-útdíj rendszer kiépítésére és működtetésére kiírt tendert, de a vezérigazgató ezzel együtt is láthatóan bízik a cég teljesítményében, a fokozatosan kiszálló Cashline részesedéséből lelkesen vásárol a legfrissebb hírek szerint. Mindezek alapján úgy tűnik, többi évnyi hányattatott sors után végül talpra tud állni a vállalat.

A Synergon árfolyamára ható legfontosabb tényezők