Orbán: Nem a vetésről, hanem az aratásról szól az idei év


Orbán Viktor miniszterelnök élő adásban interjút ad a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában, a Magyar Rádió stúdiójában 2013. január 18-án
Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!

"Offshore spekuláns" még egyszer nem lesz a Magyar Nemzeti Bank (MNB) elnöke - válaszolta Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a Kossuth Rádióban az új jegybankelnök személyét firtató kérdésre. Arra, hogy Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter lehet-e Simor András jegybankelnök utódja Orbán úgy reagált, egyelőre semmilyen döntés nem született ebben a kérdésben.

Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában Forrás: MTI/Kovács Attila

A miniszterelnök közölte, hogy az idei év nem a vetésről, hanem az aratásról szól, 2013-ban Magyarország emelkedni kezd. Az idei év a nagy átalakítások eredményének a begyűjtéséről szól majd - mondta.

Idén néhány fontos kérdést - például a földtörvényt és az "alkotmány-egybeszövegezési" feladatokat - leszámítva nagy átalakítási törvényeket már nem szándékozik megvitatni a kormánytöbbség, mert az ország túléléséhez, jövőbeni versenyképességének megteremtéséhez szükséges nagy változásokat és az azokat megalapozó jogszabályokat elfogadta a parlament - mondta a kormányfő.