Vételre minősítették fel a RIM-et, ugrik az árfolyam!

Vágólapra másolva!
Több mint 6 százalékos pluszban készülnek nyitni a BlackBerry készülékeket gyártó Research in Motion részvényei, miután a Jefferies elemzője semlegesről vételre minősítette fel a társaság papírjait. A lépés hátterében az áll, hogy az elemző szerint az új BlackBerry 10 készülékek nagy riválisai lesznek a versenytársaknak, mivel a biztonságos email küldési funkció a Google és az Apple készülékein is elérhetőek lesznek.
Vágólapra másolva!

Nagyot ugrott a Rsearch in Motion árfolyama, miután a Jefferies elemzője semlegesről vételre minősítette fel a társaság papírjait. A hírre a részvények már 6,4 százalékos pluszban forognak a nyitás előtti kereskedésben.

Az elemzőház indoklása szerint a BlackBerry készülékeket gyártó cég új szoftvere jelentős vetélytársa lesz a riválisoknak a biztonságos vállalati emailek küldő eszközök piacán. Az új BlackBerry 10 biztonságos email küldési lehetősége ugyanis a rivális Google Android készülékein, valamint az Apple iOS rendszerét használó okostelefonokon is elérhető lesz.

A Jefferies elemzője 2011 áprilisa óta nem módosított ajánlását, most a célárat 19,5 dollárra emelte a korábbi 13 dollárról.

Forrás: [origo]