Nem adja fel a Carlsberg, irány a csúcs!

Vágólapra másolva!
Az elmúlt hónapokban masszív emelkedést mutattak a világ nagy sörgyártói a részvénypiacokon, ugyankkor egyes papírokon már gyengeség jeleit lehet észrevenni. Kivételek persze találhatók, a Carlsberg és a SABMiller továbbra is emelkedő trendben mozog, akár újabb történelmi csúcsot is dönthetnek.
Vágólapra másolva!

CARLSBERG: Már csak egy akadály van a csúcs előtt

Ismét nekifeszült az 580 koronás szintnek a dán sörgyártó árfolyama, ha sikerül legyűrni az ellenállást, akkor akár a 2007 októberi zárócsúcsot is megcélozhatja a kurzus 620 koronánál. Optimista esetben pedig a 680 korona körüli mindenkori csúcs is célkeresztbe kerülhet. Ezt az irányt erősíti az MACD emelkedő trendje is.

Lefordulás esetén az 50 napos mozgóátlagra érdemes odafigyelni, igaz, nála masszívabb támasznak ígérkezik az 543 koronás szint, illetve az ezt erősítő rövid távú trendvonal. Ezt követően pedig 500 korona közelében lelhet segítségre a hosszabb távú emelkedő trendvonal és a 200 napos mozgóátlag párosában.

Carlsberg (Koppenhága)

Forrás: [origo]

SABMILLER: Csúcs közelében

Történelmi csúcs közelében tartózkodik a SABMiller is. A sörgyártó ugyan ma némi gyengeséget mutat, de távolabbról nézve ez nem tűnik vészesnek. Ha folytatni tudja a tavaly júniusban megkezdett emelkedést, akkor a 30 fontos (3000 pennys) szint áttörését követően 32,33 fontig is eljuthat a részvény. Az RSI emelkedő tendenciája megerősítheti a papír elképzelését.

Ha azonban megbicsaklik a menetelés, akkor 28,3 fontnál a 76,4 százalékos Fibonacci lehet az első komolyabb menedék, melyet megtámaszthat az 50 napos mozgóátlag is. Ha utóbbiak roppannak, úgy 27,4 dollárnál a 61,8 százalékos Fibonacci lehet menedék. Az MACD közelgő eladási szignálja elbizonytalaníthatja a befektetőket.

SABMiller (London)

Forrás: [origo]