Elvétette a profitvárakozást a tengerentúli telekomcég

Vágólapra másolva!
Az elemzői várakozásokhoz képest jócskán elmaradt az amerikai Verizon Communications negyedik negyedéves eredménye. Egy részvényre vetítve 0,5 dolláros profittal számoltak a szakértők, míg a tényadat csupán 0,38 dollár nyereség volt.
Vágólapra másolva!

0,38 dolláros egy részvény re jutó negyedik negyedéves profitról számolt be az amerikai Verizon Communication telekommunikációs vállalat, amivel alulmúlt a Bloomberg által megkérdezett elemzők 0,5 dolláros konszenzusát. A társaság közleménye szerint a Sandy hurrikán 7 centes negatív hatást fejtett ki részvényenként.

Öröm az ürömben, hogy legalább árbevétel terén sikerült teljesíteni az előrejelzést, sőt, a 30 milliárd dolláros értékesítéssel minimális mértékben sikerült is meghaladni a 29,8 milliárd dolláros várakozást.

Forrás: [origo]

A Verizon mobil ügyfeleinek száma 2012 utolsó negyedévében 2,2 millió (ebből 2,1 millió előfizetéses) fővel nőtt az előző negyedévi 1,8 milliós bővülést követően. A vállalat már január első felében bejelentette, hogy ügyfelei 9,8 millió darab okostelefont aktiváltak az október-decemberi időszak során.

További kedvező fejlemény, hogy az előfizetéssel értékesített telefonok 86,5 százalékát az okostelefonok adták. Ennek következtében az előfizetéssel rendelkező ügyfelek már 58,1 százaléka használ okostelefont az előző negyedévi 53,2 százalékot követően.

Forrás: [origo]

Egyre több okostelefonnal rendelkező ügyfél használja ki az eszköz által nyújtott lehetőségeket, néz videót vagy zenét oszt meg. A növekvő adatforgalom pedig nagyobb bevételt jelent a Verizon számára. Az egy előfizetőre jutó átlagos árbevétel 6,6 százalékkal 146,8 dollárra nőtt, ami azonban elmaradt az elemzők által várt 147,01 dollártól.

A befektetők nem fogadták örömmel a negyedéves jelentést, így a nyitás előtti kereskedésben 2,5 százalékos esést mutat a verizon árfolyama a legutóbbi záróárhoz képest.

Verizon (NYSE)

Forrás: [origo]