Hat biztosító hagy fel a kivételezéssel

2013.01.22. 11:34

A PSZÁF szerint nem lehet az alap bónuszkedvezményeken túli engedményeket adni a kötelező biztosítás árából, január 18-tól már csak ilyen tarifák vannak a piacon.

A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) határozata alapján hat biztosító január 18-tól nem fogadhat be - a meghirdetett tarifája alapján - kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási (kgfb) ajánlatot - az információ a Magyar Biztosítók Szövetsége (MABISZ) honlapján jelent meg, és egybevág a Napi Gazdaság hétfői információjával.

Az MTI piaci forrásból úgy értesült, hogy a tíznél több bónuszosztály alkalmazását kifogásolta a PSZÁF az Allianz, a Generali Providencia, a K&H, a Magyar Posta és a Wáberer Hungária Biztosítónál, valamint a KÖBE Közép-európai Kölcsönös Biztosító Egyesületnél.

Az érintett biztosítók  az évközi változtatás év elejétől érvényes lehetőségével élve már módosították a január első napján hatályos kgfb tarifájukat. Akik a meghirdetett tarifánál maradtak, és használták a bónusz 10 fokozaton túli a B+ illetve a B++ besorolásokat is, azokat most nem érintik a felügyeleti határozatok.

A MABISZ honlapján szerepelnek a PSZÁF-határozatok számai, a határozatok azonban eddig nem kerültek fel a felügyelet honlapjára. A PSZÁF illetékese arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a határozatokat csak a hivatalos közzététel után kommentálják.