Repkednek a százmilliók az E.ON körül

Vágólapra másolva!
Hatszáz- és nyolcszázmillió eurós ár is felmerült már, de a kormány nem hozza nyilvánosságra a pontos számokat.
Vágólapra másolva!

A Napi Gazdaság információi szerint az MVM Magyar Villamos Művek Zrt. a korábban kiszivárgott 800 millió eurós vételárnál olcsóbban, 600 millió euróért, jelenlegi árfolyamon mintegy 175 milliárd forintért veszi majd meg az E.ON gázüzletágát.

A gazdasági napilap keddi számában megjelent cikk ismerteti, hogy egyelőre minden fél hallgat az E.ON magyarországi gázüzletágának (az E.ON Földgáz Trade Zrt., illetve az E.ON Földgáz Storage Zrt.) eladása kapcsán, sem a vételárról, sem a november végi bejelentéskor "ígért" december közepi véglegesítésről nem nyilatkoztak egyértelműen a felek.

A Népszabadság hétfőn azt írta, hogy az ár 800 millió, egymilliárd euró között lesz, ami nem áll túlságosan áll távol a kormány számára készült 700 millió euró körüli értékbecsléstől.

Az LMP hétfőn jelentette be, pert indít annak érdekében, hogy a kormány hozza nyilvánosságra az üzlet részleteit.

A Napi Gazdaságnak egy név nélkül nyilatkozó cégvezető szerint a vételárnál is nagyobb problémát jelenthet, ha a kormány stratégiai elképzelések nélkül vág bele egy százmilliárdos ügyletbe. Ahogy fogalmazott, nem lehet véletlen, hogy a piaci pletykák szerint felmerült a teljes MVM-vezérkar lemondása, kevéssé látszik ugyanis kivitelezhetőnek a hatalmas új üzletágak MVM-be integrálása, illetve későbbi sikeres működtetése - olvasható a Napi Gazdaságban. Az MVM menedzsmentjének távozását ugyanakkor a cég hétfőn cáfolta.