Nem látja olyan rózsásan a jövőt a Johnson&Johnson

Vágólapra másolva!
Bár bevételsoron az elemzők által vártnál valamivel rosszabb negyedik negyedéves számot közölt a Johnson&Johnson, a cégnek az eredményekkel sikerült pozitív meglepetést okozni. Nem úgy a menedzsment által az idei évre megfogalmazott kilátásokkal, melyek bizony borúsabb képet festenek annál, mint amit a piaci szereplők eddig reméltek.
Vágólapra másolva!

Vegyes képet fest a Johnson&Johnson negyedéves jelentése, hiszen miközben a bevételi várakozást nem sikerült hozni a a cégnek, az eredmények tekintetében felülteljesítés mutatkozik. A mérleg nyelvét a menedzsment által megfogalmazott borongósabb kilátások viszont talán inkább a kedvezőtlen irányba billentik.

A vállalat most megfogalmazott idei prognózisai 5,35-5,45 dolláros egy részvényre jutó eredményre vonatkoznak, ami ahhoz képest csalódást keltő összeg, hogy az elemzői várakozások 5,49 dolláros EPS-t vetítettek előre.

A globális jelenléttel bíró vállalat a negyedik negyedévben 8 százalékkal tudta növelni bevételeit, amiből a három nagy szegmens közül egyedül a bőrápoló szereket tartalmazó részleg nem tudta kivenni részét 0,4 százalékos visszaesésével. A gyógyszerértékesítések eközben 7,1 százalékkal, az egészségügyi kiegészítők eladásai pedig 13,7 százalékkal kerültek feljebb. A devizamozgások kedvezőtlenül érintették a céget, hiszen azok nélkül a bevételek 9,3 százalékkal nőttek volna.

A kedvező teljesítményt az eredménysorokig is sikerült tartani, hiszen az egyszeri tételektől tisztított EPS 5 százalék feletti mértékben gyarapodott a bázisidőszakhoz képest. A tavalyi sikereket a menedzsment a kedvező bevételi momentumnak és sikeres új termék bevezetéseknek tudja be. A jövőben folytatják a stratégiai partnerségek kialakítását, és a fenntartható növekedésre pozícionálják magukat.