Kapkodják a Boeingeket a légitársaságok

Vágólapra másolva!
Újabb nagy méretű megrendelésekhez juthat(ott) hozzá a Boeing, ugyanis légiipari források szerint a Delta Airlines tárgyalásokat folytat a gyártóval 24-30 repülőgép leszállításáról. Az amerikai légitársaság állítólag az Airbus-al is egyeztetéseket folytat gépparkjának folyamatos lecseréléséről, bár a vállalatnál nem erősítették meg az értesüléseket. A Ryanair pedig az ügyhöz közel álló források szerint már sikeresen le is zárta a tárgyalásokat, és legalább 150 gépet rendelt a Boeingtől.
Vágólapra másolva!

A Delta Airlines tárgyalásokat folytat az Airbus-al és a Boeing-el legalább egy milliárd dollár értékben repülőgépek megrendeléséről, mivel a légitársaság fokozatosan le szeretné cserélni meglévő gépparkját. Az ügyhöz közel álló források szerint az egyeztetések 24-30 gép vásárlásáról szólnak.

A megrendelés jelentős diszkontot tartalmazhat a piaci árakhoz képest, mivel a Delta jelenleg is több Airbus A320 típusú és Boeing 737-es modellt használ, és emiatt kedvezményeket kaphat. A hírek egybevágnak Richard Anderson vezérigazgató elképzeléseivel, aki a legalacsonyabb áron kívánja lecserélni a meglévő gépeket, természetesen a legjobb minőségben helyettesítve azokat.

A Deltánál nem kívánták kommentálni az értesüléseket, a részvények mindenesetre 1,4 százalékos emelkedéssel reagáltak a hírekre.

Delta Airlines árfolyama (NYSE)

Forrás: [origo]

A Delta Airlines-al szemben a Ryanair bővíteni szeretné gépparkját, és a hírek szerint az ír cég már jóval előrehaladottabb tárgyalásokat folytat társánál. Az iparág forrásai szerint a fapados légitársaság már sikeresen le is zárta a Boeing-el a tárgyalásokat legalább 150 darab Boeing 737-es leszállításáról. A legyártandó gépek nem a 2017-ben bevezetésre kerülő MAX típusból, hanem a jelenlegi s generációból fognak kikerülni, melyekhez az átlagos piaci árnál alacsonyabb áron jut hozzá a Ryanair. A megrendeléssel a Boeing biztosítani tudja a gyártásának fenntartását.

A Ryanairnél 100-200 gép megrendelését erősítették meg a médiának, noha a cég vezérigazgatója, Michael O'Leary kedden még úgy nyilatkozott, hogy az évek óta húzódó egyeztetések nem valószínű, hogy 2014 elejéig befejeződnek.

A hírekre 1 százalékos drágulással reagáltak a Boeing részvényei.

Boeing árfolyama (NYSE)

Forrás: [origo]