Londoni vélemény: érthetetlen ez a magyar zűrzavar

Vágólapra másolva!
Indokolatlannak nevezte a BNP Paribas feltörekvő piaci stratégája azokat a befektetői félelmeket, melyek az új jegybanki vezetés esetén várt unortodox politika miatt figyelhetők meg. Bartosz Pawlowsi értetlenül áll a magyar befektetők körében tapasztalható zűrzavar előtt, szerinte vásárolni érdemes a 2015-ös kötvényeket.
Vágólapra másolva!

Nem érti Bartosz Pawlowsi a tavaszi jegybankelnök-váltás miatti zűrzavart. A szakértő szerint jelenleg annyit lehet tudni, hogy bárki is kerül a jegybank élére, az a kormánnyal jó kapcsolatokat ápol majd, és várhatóan folytatja az irányadó ráta csökkentését.

Hiába beszélt a legnagyobb jegybankelnöki esélyesnek tartott Matolcsy György olyan unortodox jegybanki lépések szükségességéről, mint amivel az amerikai Fed, vagy az európai EKB él, a BNP Paribas stratégája szerint a piaci környezet jelenleg nem indokolna hasonló jellegű lépéseket. Államkötvények vásárlásával együtt járó monetáris élénkítésre ugyanis érvelése szerint a jelenlegi hozamszintek mellett aligha van szükség Magyarországon. Ehelyett az MNB várhatóan megpróbál majd vállalat kötvények vásárlásával operálni.

A BNP Paribas egyébként a magyar kilátásokkal kapcsolatban az optimistább befektetési bankok táborát erősíti, vételre ajánlva ügyfeleinek a 2015-ös kötvényeket.

A BNP Paribas piaci információk szerint azon befektetési bankok között van (a Citi, a Deutsch Bank és a Goldman mellett), melyeknek a kormány befektetői találkozók megszerzésére adott mandátumot.