Tőzsdét akart venni a milliárdos guru

Vágólapra másolva!
A Financial Times forrásai szerint a milliárdos befektetési guru, Warren Buffett is gondolkozott az NYSE Euronext tőzsde megvásárlásán tavaly. Végül azonban az Intercontinental Exchange vette meg tavaly 8,2 milliárd dollárért a tőzsdét.
Vágólapra másolva!

A Warren Buffett nevével fémjelzett Berkshire Hathaway is adott ajánlatot tavaly az NYSE Euronext részvények felvásárlására a Financial Times forrásai szerint. Buffett ajánlata viszont elmaradt a 8,2 milliárd dolláros Intercontinental Exchange által adott összegtől, így végül az NYSE Euronext tőzsde az Intercontinental Exchange-el (ICE) olvadhat össze.

A gazdasági újság úgy tudja, hogy az NYSE Euronext egy részéért egy a chicagói CME Group is versenyben volt, ők a londoni származékos szekciót, a Liffe-t nézték ki maguknak.

Jelenleg az ICE még a szabályozó hatóságok jóváhagyására vár, de szeretnék minél hamarabb tető alá hozni a felvásárlást.

Mint ismeretes egy évvel korábban az Európai Bizottság elmeszelte a Deutsche Börse és az NYSE Euronext összeolvadási tervét.

NYSE Euronext napi grafikon (NYSE)

Forrás: [origo]