Visszaszólt a kormány: nem állunk meg a rezsicsökkentésekkel!

Vágólapra másolva!
Nem áll meg félúton a rezsicsökkentésekkel a kormány, az energiaárak további csökkentése a cél, derül ki a sajtóosztály egy e-mailben küldött válaszából. A Bloomberg tudósítása szerint a kormány figyelmen kívül fogja hagyni az energiacégek irányából érkező erős lobbitevékenységet, hiszen továbbra is az emberek számára elfogadható árszintek kialakításában érdekelt.
Vágólapra másolva!

Bár a szakmai szereplők részéről egyre sűrűbben lehet a rezsicsökkentés káros hatásairól hallani (hiszen a profitabilitás veszélyeztetése miatt a szereplők a beruházásaikat is jelentős mértékben visszafogják, ami a későbbiekben a rendszer működési kockázatainak fokozódásához vezet), a kormány céljai mostanra már teljesen egyértelműnek tűnnek. Tovább fogják csökkenteni a lakossági gáz és áramárakat, nem állnak meg félúton.

A kormányzati sajtóosztály levele vélhetően a Magyar Hírlap ma reggeli értesüléseire reagál. Abban a lap kormányközeli értesülésekre hivatkozva azt írta, hogy az energetikai cégek felől erős lobbi mutatkozik abba az irányba, hogy a rezsidíjak további csökkenését megakadályozzák. A lap azt állította, hogy a kormány szereplői engedve a nyomásnak, nem sújtanák további terhekkel a szektort, ahol nem tervezik a cégek visszaállamosítását.

A legfrissebb hírek szerint a kormány elfogadható energiaárakat szeretne látni. Hogy megmondhassuk, hogy mégis mekkorát, érdemes lehet visszanyúlni Lázár János hetekkel ezelőtt tett nyilatkozatához, hiszen az államtitkár akkor szakértői véleményekre hivatkozva azt mondta, hogy a gáz és áram árának 30 százalékkal kellene olcsóbbnak lenni, hogy azt a nyugdíjasok is ki tudják fizetni. A kormány mai közleményéből is hasonló következtetést lehet levonni, hiszen abban az szerepel, hogy az idei év eleji 10 százaléko rezsicsökkentést követően nem kívánnak félúton, vagy az út negyedénél megállni.