Vágólapra másolva!
Felfüggesztik az E-Star papírok kereskedését a BÉT-en délután két órától, amit az ezzel egyidőben meginduló csődegyezségi tárgyalás magyaráz. A hitelezők ezen dönthetnek arról, hogy a vállalat által kidolgozott és számukra felkínált lehetőségeket elfogadják-e, vagyis a részvény mozgását (és a vállalat életét) illetően is sorsdöntő órák következnek.
Vágólapra másolva!

Ma délután két órai kezdettel csődegyezségi tárgyalást tart az E-Star, és mivel ezen csak a befektetők egy szűk köre juthat hozzá időben a részvény árfolyamát is jelentősen befolyásolni képes döntéshez, a cég a kereskedés felfüggesztését kérte. A részvények mellett a kötvényekkel sem lehet kereskedni 14:00 órai kezdettel.

A vállalat hitelezői szavazhatnak ma arról, hogy a kidolgozott reorganizációs tervet hajlandóak-e elfogadni. A biztosított hiteleket a vállalat teljes egészükben vissza kívánja fizetni, viszont a kötvények után jelentős veszteség elkönyvelését várják a befektetők részéről. A nagy kérdés, hogy a saját kötvények utóbbi időszaki megvásárlásával a cégnek sikerülhet-e a kötvényesi szavazatok legalább ötven százalékát maga mögött tudnia, és persze hogy a banki hitelezők is zöld utat adnak-e a további működésre. Amennyiben a hitelezők nemet mondanak a vállalat terveire és ígéreteire, úgy a csődeljárás később felszámolásba is fordulhat.

A részvények 15 százalékos zuhanást mutatnak a délelőtti órákban, miután az utóbbi napok igen jelentős áremelkedéssel teltek.

Az E-Star árfolyama (Ft)