16 százalékos hozam egy hónap alatt a Plotinusnál

Vágólapra másolva!
A Plotinus történetének legjobb hónapját zárta januárban a cég. Egy hónap alatt közel 16 százalékkal nőtt az egy részvényre jutó könyv szerinti érték a vállalatban, tehát a tulajdonosok vagyona. A 2011 februári tőzsdei bevezetéshez képest pedig már több mint 40 százalékkal érnek többet a Plotinus  papírjai. Apró negatívum, hogy a hónap közepén még 2120 forint is volt az egy részvényre jutó saját tőke értéke, de a hónap végére ez visszacsúszott 2100 forintra.
Vágólapra másolva!

A Plotinus történetének legjobb hónapját zárta a vállalat. A vagyonkezelő januárban közel 16 százalékkal tudta megnövelni az egy részvényre jutó saját tőke értékét. Január elején még 1814 forintot ért a cég szerint egy papír, egy hónappal később viszont már 2100 forintot. Apró szépséghiba, hogy januárban a részvényesi érték 2120 forint is volt.

A Plotinust 2011. február 15-én vezették be a BÉT-re. Az egy részvényre jutó saját tőke könyv szerinti értéke az elmúlt két év alatt több mint 40 százalékot emelkedett.

Forrás: [origo]

A fenti érték - ahogyan a cég eddig is kommunikálta - nagyon gyorsan, akár pár nap alatt is jelentősen változhat akár pozitív, akár negatív irányban, ezért ennek közlése nem jelent semmiféle előrejelzést a jövő vonatkozásában.