Tendert nyert a Synergon

Vágólapra másolva!
Három évre szóló, közel 650 millió forint értékű szerver és alkalmazás üzemeltetési szerződést kötött a Synergon a GDF Suezzel. Az elnyert projekt a Synergonnnak a cloud és adatközponti szolgáltatások irányába tett utóbbi időszaki - részben akvizíciókkal történő - elmozdulásának egyik gyümölcse. Bevétel szintjén a projekt mérete nem tűnik jelentősnek, de mindenképp pozitív megítélés alá esik, hogy a vállalat az új stratégiai iránynak megfelelő területen tudott tendert nyerni a vállalati szegmensben.
Vágólapra másolva!

Hosszú távú informatikai outsource szerződést írt alá a SYNERGON Outsource Kft. a SYNERGON Informatika Nyrt. 100 százalékos tulajdonú leányvállalata a magyarországi GDF SUEZ Energia Holding Hungary Zrt.-vel (GDF SUEZ) annak érdekében, hogy az energetikai társaság a működéséhez szükséges infrastrukturális, adatközponti, és alkalmazás környezet szolgáltatásait az eddigieknél magasabb színvonalon és költséghatékonyan érje el a jövőben.

A SYNERGON Outsource Kft. erős, többfordulós versenyben nyerte el a 3 évre szóló, közel 650 millió forint értékű, a GDF SUEZ Energia Holding Hungary Zrt. teljes szerver üzemeltetési, SAP és egyéb működés kritikus alkalmazások infrastruktúra és működési környezetének üzemeltetésére szóló szerződését. A megállapodás részeként a SYNERGON az ország egyik legnagyobb adatállomány-kezelő informatikai rendszerének működtetését és felügyeletét veszi át, melyet a részben alacsony költségű és korszerű virtualizációs megoldásokon alapuló Cloud technológiára építve szolgáltat a GDF SUEZ számára.

A vállalat éves bevételeinek a most bejelentett szerződés mindössze nagyjából 1,5 százalékára rúghat, azonban az eredmények szintjén akár ennél nagyobb részt is kihasíthat majd a következő években. Alapvetően kedvezően lehet megítélni a cég bejelentését, hiszen az új stratégiai iránynak megfelelő területen sikerült a vállalati szférában ügyfelet szereznie a Synergonnak.

A társaság háza táján számos fontos esemény történt az utóbbi hónapokban, melyek zömében inkább kedvező irányt mutatnak. A vállalatnak igen jelentős mértékű vissza nem térítendő támogatásokat sikerült elnyernie, miközben a Volksbankkal kötött hitelmegállapodások révén elindulhat az 5 milliárd forintosra tervezett adatközponti beruházás. Ezt az irányt támogatandó akvizíciókat is eszközölt a cég, melynek vezérigazgatója 10 százalék feletti részesedést vásárolt a vállalatban.

A Synergon árfolyama

Forrás: [origo]