Még több pénzt fog fizetni az HBO tulajdonosa

Vágólapra másolva!
Kedvező gyorsjelentési számokkal rukkolt elő az amerikai Time Warner, mely az egy részvényre jutó nyereség soron jelentősen felülteljesítette a várakozásokat. A vállalat árbevétele viszont kissé elmaradt a várakozoktól. A vártnál magasabb profit a kábeltv-hálózatuk remek teljesítményének köszönhető, és ennek köszönhetően a menedzsment 11 százalékos osztalékemelést szavazott meg. A hírre 2,7 százalékos pluszba lendült a részvények árfolyama a nyitás előtti kereskedés során.
Vágólapra másolva!

A Time Warner erős utolsó negyedévet zárt tavaly, ugyanis a társaság EPS soron jelentősen felülteljesítette a várakozásokat. A CNN, az HBO és a TNT csatorna tulajdonosa a negyedik negyedévben 1,17 dolláros módosított egy részvényre jutó nyereséget ért el a várt 1,1 dollár helyett, ami 24,5 százalékos bővülést mutat a tavalyi év azonos időszakához képest. Így 2012-ben a cég módosított egy részvényre jutó nyeresége 13 százalékos növekedés után 3,28 dollárt tett ki az egész évre vonatkozóan.

A társaság módosított üzemi eredménye 4 százalékos növekedés után rekorszintre, 6,1 milliárd dollárra ugrott tavaly. A negyedév során a módosított üzemi eredmény 16 százalékot emelkedett, és 2 milliárd dollárt tett ki.

A remek eredmények a kábeltv hálózat forgalmának fellendülésének köszönhetőek. A Time Warner ugyanis megszerezte a jogokat az olyan főbb sportesemények közvetítésére, mint például az NCAA kosárlabda bajnokság.

A Time Warner árbevétele viszont 0,4 százalékkal esett vissza egy év alatt, és az elemzők által prognosztizált 8,22 milliárd dollár helyett 8,16 milliárd dollárt tett ki a negyedik negyedévben.

Forrás: [origo]

Ezen túl közölték, hogy a társaság 80,4 millió darab sajátrészvényt vásárolt vissza 3,3 milliárd dollár értékben tavaly. A sajátrészvény-visszavásárlási programjukat idén is folytatják, 2013-ban 4 milliárd dollár értékben fogják ezt megvalósítani.

A társaság menedzsmentje a remek eredmények után 11 százalékos osztalékemelést szavazott meg, így a korábbi 1,04 dollár helyett 1,15 dollárt fizetnek ki ilyen formában készpénzben a részvényeseknek évente. A negyedéves osztalékfizetés mértéke 28,75 centre emelkedett.

A hírre 5 százalékot ugrott piacnyitás előtt a részvény, ahonnan kissé visszatért, és már csak 2,6 százalékos pluszban forog.

Time Warner árfolyama (NYSE)

Forrás: [origo]