Nagy baj közeledhet, szabadulnak pakkjaiktól a bennfentesek

Vágólapra másolva!
Másfél éve nem látott magasságokban mozog a bennfentes személyek tranzakcióit mérő eladás-vétel arány, ami arra utal, hogy az adott társaságokról az átlagembernél több információval rendelkező befektetők nagy mértékben szabadulnak részvényeiktől. Ez pedig nem sok jóval kecsegtet a többi piaci szereplő számára, mivel ez a részvénypiacok közelgő korrekcióját is jelentheti.
Vágólapra másolva!

A vállalaton belüli személyek -dolgozók, vezetők, nagyobb részvényesek- általában több információval rendelkeznek az adott társaságról, mint az átlagember. Ezért ezeknek a bennfentesnek számító befektetőknek lépéseit általában kiemelkedő figyelem övezi.

Ezeknek a bennfentes személyeknek a tranzakcióit mutató, a Vickers Weekly Insider Report által kalkulált eladás-vétel arány 9,2 : 1 értéket mutatott a múlt héten, ami azt jelenti, hogy a bennfentesek jelentős mértékben szabadulnak részvényeiktől. Tehát egy vételre összesen több mint 9 eladás jut a Marketwatch összeállítása szerint. Ha a bennfentesek bíznának a cégük eredményességében, nem valószínű, hogy ilyen nagy mértékben adnák el azok részvényeit.

Ez az arány utoljára 2011 júliusában volt ennél rosszabb. Emlékezhetünk rá, ez volt nagyjából az az időszak, amikor az USA-t leminősítették, és a Dow Jones több mint 2000 pontot zuhant. Így a mostani magas érték valószínűleg nem sok jóval kecsegtet, és azt jelezheti előre, hogy hamarosan megkezdődik az amerikai részvénypiacokon a korrekció.