Új néven fut az Állami Nyomda

Vágólapra másolva!
Az Állami Nyomda Igazgatóságának döntése alapján, a Cégbíróság 2013. február 1-jei hatállyal az Állami Nyomda Nyrt. nevét ANY Biztonsági Nyomda Nyrt-re változtatta. 
Vágólapra másolva!

A Budapesti Értéktőzsde honlapján közzétett mai bejelentés szerint február 1-jei hatállyal az Állami Nyomda elnevezése ANY Biztonsági Nyomda Nyrt.-re változik.

A társaság korábban mindig hangsúlyozta, hogy az "Állami Nyomda" elnevezése két olyan dologra utal, ami manapság már nem igazán jellemző a társaságra, nevezetesen hogy állami tulajdonban van és hogy nyomdaipari tevékenységgel foglalkozik.

Ezzel szemben a társaság tulajdonosai között az állami tulajdon minimális, míg a tevékenysége is egyre kevésbé kötődik a klasszikus nyomdaipari (könyv- és újságnyomtatás) tevékenységhez. A társaság árbevételében mostanra már a biztonsági megoldások és a kártyagyártás vette át a főszerepet. A hagyományos nyomdai tevékenység most leginkább a nyomtatványgyártásban ölt testet, bár itt is egyre inkább előtérbe kerül a biztonsági tényező, a megszemélyesítési funkció.

Forrás: [origo]

"Az Állami Nyomda cégnév az egyik legrégebbi vállalati név Magyarországon. Büszkék vagyunk arra, hogy egy olyan cég hírnevét öregbíthettük idehaza és a világban, amely elsők között nyomtatott bélyeget a világon és számos nemzetközi és hazai elismerést kapott munkájáért. Azonban tudjuk nem csak a történelemnek, hanem részvényeseinknek is felelősséggel tartozunk, ezért munkánkat az új cég névvel újult erővel folytatjuk azért, hogy minél jobban és hatékonyabban megfeleljünk a nemzetközi és hazai piac elvárásainak. A jövőbeni fejlesztések fókuszát a hagyományos biztonsági nyomdaipar termékei mellett, egyre nagyobb mértékben a kártyák, az adatok és tranzakciók biztonságos kezelésére fordítjuk." - mondta Zsámboki Gábor, a Társaság vezérigazgatója.