Elszakadt a cérna a Richter piacán

Vágólapra másolva!
Váratlanul nagy zuhanáson ment keresztül délután a Richter, a részvények árfolyama a kezdeti hat százalékos kilengést követően mostanra is csak 3 százalékos mínuszig korrigál vissza. Konkrét hír nem érkezett, vélhetően a Bank of America ma reggeli ajánlás-rontásának az eredményeit láthatjuk a parketten. Ezt erősítheti az is, hogy a Richter eladói oldalán több, intézményi ügyfelek megbízásait teljesítő brókercég található.
Vágólapra másolva!

Meglehetősen nagy, 850 millió forintos forgalommal adják a Richter papírjait. Az árfolyam 3 százalékos lemorzsolódást mutat, de volt már percekkel ezelőtt 6 százalékos mínuszban is. Különösebb hír nem látott napvilágot, így valószínűleg az esés hátterében a Bank of America felől érkező leminősítés állhat. Ma reggel a befektetőház alulsúlyozásra módosította a korábbi vételi ajánlását, amit most reagálhatnak le a cég délutáni órákban ébredező amerikai ügyfelei.

Az intézményi eladás teóriáját erősítheti, hogy a papír nagy zuhanását egy igen jelentős, 4000 darab feletti tétel váltotta ki, illetve hogy a piacon a legnagyobb nettó eladók között piaci információink szerint olyan brókercégek állnak, melyek jelentős intézményi ügyfélkörrel is bírnak.

Richter napon belüli árfolyam (Ft)

Forrás: [origo]

A Richter várakozásoknál kedvezőtlenebb negyedik negyedéves gyorsjelentést publikált, ráadásul a menedzsment ezt követő jelzései sem bizonyultak annyira meggyőzőnek, hogy az felfele segítse a részvény árfolyamát. A negyedéves jelentést követően megérkeztek az első elemzői vélemények is, melyek közül a BofA igen nagyot változtatott korábbi optimista prognózisán, és a Concorde is lefele húzta célárát. Bár a rövid távú kilátások a Richter piacán valóban akadályokkal terheltek, a vállalat hosszabb távon továbbra is vonzó lehetségekkel kecsegtethet az originális készítményeinek köszönhetően.

A Richter árfolyama (Ft)

Forrás: [origo]