Jól fogyott a Coca-Cola Ázsiában

Vágólapra másolva!
Egy részvényre jutó nyereség szintjén enyhén pozitív meglepetést okozott gyorsjelentésével a Coca-Cola, melynek negyedik negyedéves árbevétele viszont kissé elmaradt a várakozásoktól. A világ legnagyobb üdítőital-gyártójának a forgalma viszont 4 százalékkal bővült világszerte, különösen Indiában és Tájföldön tudott nagyobb mértékű, kétszámjegyű növekedést produkálni a cég. A befektetők kissé negatívan fogadták az eredményeket, ugyanis a vállalat részvényei 0,4 százalékos mínuszban mozognak a nyitás előtti kereskedés során.
Vágólapra másolva!

Felemás számokat tett közzé mai gyorsjelentésében a Coca-Cola. A cég 45 centes módosított egy részvényre jutó nyereséget ért el a negyedik negydévben, ami csak hajszálnyival haladja meg a 44 centes prognózisokat. Az EPS 0,51 dollárt tett ki a harmadik negyedévben, a teljes évre vonatkozó EPS pedig a tavalyi 2 dollár után 1,97 dolláron alakult.

A világ legnagyobb üdítőital-gyártójának árbevétele viszont 3 százalékos emelkedés után "csak" 11,46 milliárd dollárt tett ki a negyedik negyedévben, ami kissé elmarad a 11,51 milliárd dolláros várakozásoktól.

Forrás: [origo]

A cég egész éves forgalma 4 százalékkal bővült világszerte. Ez leginkább az olyan kulcsfontosságú régiók remek teljesítményének köszönhető, mint Észak-Amerika és Japán, ahol egyaránt 2 százalékkal tudták növelni eladásaikat. A legnagyobb növekedést Tájföldön (22 százalék) és Indiában (16 százalék) érték el. Ezzel szemben Európában 1 százalékos visszaesést szenvedtek el, amiben a nehezebb gazdasági környezet játszott szerepet.

A társaság elnöke, Muhtar Kent elégedett az eredményekkel, mivel a nehéz és bizonytalan gazdasági környezetben sikerült enyhe nyereségnövekedést elérniük. Ez részben annak köszönhető, hogy átszervezték palackozási tevékenységüket az Egyesült Államokban, ahol a teljes tevékenységük 80 százalékát végzik.

A felemás eredmények után 0,4 százalékos mínuszban készül nyitni a részvény. A papírok egyébként 6,5 százalékot drágult eddig ebben az évben.

Coca-Cola árfolyama (NYSE)

Forrás: [origo]