Kaposvár bevásárolna a Kométában

Vágólapra másolva!
Kaposvár önkormányzata kész kétmilliárd forint értékben tulajdonrészt vásárolni a Kométa '99 Zrt.-ben annak érdekében, hogy ezzel biztosítsa a húsipari cég hosszú távú, biztonságos működését, az ötszáz dolgozó munkahelyét és mintegy négyszáz beszállító megélhetését - jelentette be Szita Károly, a város fideszes polgármestere hétfőn a városházán tartott sajtótájékoztatón.
Vágólapra másolva!

Közölte, az önkormányzat feltételekhez köti a tulajdonrész vásárlását, éspedig ahhoz, hogy a cég egymilliárd forintos tőkeemelést hajtson végre, továbbá a sertésbeszállítók követelésük egy részével - tulajdonrészért cserébe - ugyancsak járuljanak hozzá a gyár megmentéséhez.

A kétmilliárdos tőkejuttatás további feltétele, hogy a Kométa vezetése állapodjon meg a Magyar Fejlesztési Bank ingatlanbefektetéssel foglalkozó leányvállalatával a gyár bővítéséről, ami lehetővé tenné újabb munkahelyek létrehozását - mondta Szita Károly. Megjegyezte: a város tulajdonosként beleszólást és döntési jogosultságot is kér a vállalat irányításába.

"A város elsődleges célja az, hogy az a kilencszáz ember, akiknek megélhetése a húsipari cégtől függ, a jövőben is munkából tartsa fenn családját segély helyett" - hangsúlyozta a polgármester. Hozzátette: az önkormányzat a stabil működés és az akár foglalkoztatásbővítő fejlesztések reményében segít a Kométa '99 Zrt.-nek a válság leküzdésében.