Elutasították a Dunaferr szakszervezetei a menedzsment fizetésekre vonatkozó ajánlatát, ezért a dolgozók határozatlan idejű sztrájkba kezdenek szerdán.

Határozatlan idejű sztrájk kezdődik szerda délután az ISD Dunaferr Zrt.-nél, miután a társaság reprezentatív szakszervezetei - a Dunaferr DV. Vasas Szakszervezeti Szövetség és a Dunaferr Ifjúsági Szervezet - elutasították a munkáltató múlt pénteki bérfejlesztési ajánlatát. A cég menedzsmentje szerint a lépés veszélybe sodorja a jövőbeni fejlesztéseket.

A Dunaferr DV. Vasas Szakszervezeti Szövetség már hétfőn bejelentette, hogy tárgyalásra alkalmatlannak tartja és elutasítja a bérfejlesztési ajánlatot, és február 20-án 13 órától a Dunaferr Társaságcsoport területére határozatlan idejű általános sztrájkot hirdet. A Dunaferr Ifjúsági Szervezet kedden szintén elutasította a cégvezetés ajánlatát, és csatlakozott a sztrájkfelhíváshoz.

Az ISD Dunaferr Zrt. keddi állásfoglalása szerint a szakszervezeti követelés és a cégvezetés által ajánlottak között a különbség olyan kis mértékű, amely miatt nem lenne szabad kockáztatni a cég jövőjét.