Vágólapra másolva!
Az amerikai piacok hétfőn zárva tartottak az Elnökök Napja miatt, de ma már folytatódni fog a kereskedés. Szerdától pedig fontos adatok érkeznek a tengerentúlról. (Lakásépítési engedélyek száma, Feldolgozóipari beszerzési menezdser index)Ázsiában is alacsonyabb volt a forgalom az amerikai szünnap miatt, hasonlóan a hétfői európai kereskedéshez.  Az indexek vegyesen zárták a napot, amelyek közül kiemelkedett a shanghaji tőzsde 1 százalék feletti zuhanása.Az európai határidős indexek közül a DAX fél százalék körüli pluszban áll, a FTSE 100 kis csökkenésben áll, a párizsi CAC 40, pedig minimálisan nő.
Vágólapra másolva!

Vegyesen mozogtak a piacok Ázsiában

A Shanghai Composite 1,33 százalékkal zuhant, amire talán magyarázat lehet, hogy múlt héten teljes kereskedési szünet volt Kínában, és most "pótolják be" a befektetők az előző heti csökkenéseket.

A hong kong-i Hangseng 0,4 százalékos csökkenése elsősorban a kaszinót működtető cégeknek volt köszönhető, akik közül néhányan hatalmas veszteségeket könyvelhettek el. A Sands China 4,2 százalékos, a Galaxy Entertainment Group több mint 5 százalékos esést szenvedett el.

Forrás: [origo]

Japánban a Nikkei a tegnapi 2 százalék feletti csökkenést ma már egy visszafogottabb 0,3 százalékos visszaesés követte. A dél-koreai Kospi valamelyest emelkedni tudott 0,2 százalékkal, míg a szingapúri index alig mozdult el előző napi záróáráról. Az ausztrál S&P/ASX200 0,37 százalékot tudott növekedni, amivel már csak 0,1 százalékra van közel négy és fél éves csúcsától.

A japán jen valamelyest erősödött a dollárral szemben, a jegyzések 93,73-nál járnak, azonban még így is közel van két és fél éves csúcsához, amit február 11-én ért el a 94,46-os szinttel. Miután a G20-as tanácskozáson közvetlenül nem ítélték el a szigetország jengyengítő politikáját, akár tovább is folytatódhat a jen leértékelése.

Az USDJPN árfolyama

Forrás: [origo]

Habár nem volt kereskedés az USA-ban, de a határidős indexek kissé emelkedni tudtak a hétfői rövidített kereskedésben. A Dow Jones futures alig 0,06 százalékot nőtt, az S&P futures pedig csak egy bázispontot gyarapodott.