Nem remekelt a sok pénzért elkelt ketchupgyártó

Vágólapra másolva!
Felemás számokat tett közzé tegnapi gyorsjelentésében Amerika legnagyobb ketchupgyártója, a Heinz. A cég EPS soron kellemes meglepetést okozott eredményeivel , míg az árbevételük kissé elmaradt a prognózisoktól. A Warren Buffett által felvásárolni kívánt társaság árbevétele viszont kissé elmaradt a prognózisoktól. A felvásárlással kapcsolatban viszont forr a levegő, mivel bennfentes kereskedés gyanúja merült fel az ügylet során, ami után már az FBI is nyomoz.
Vágólapra másolva!

A ketchup-gyártó 269,5 millió dolláros nyereséget ért el a negyedik negyedévben, ami 83 centes EPS-nek felel meg. Ez kissé alacsonyabb az előző év azonos időszakában mért 88 centes egy részvényre jutó nyereségnél, mivel a visszaesést nem tudta ellensúlyozni a termékek iránt feltörekvő piacokon tapasztalható nagyobb keresletnövekedés. A vállalat összesen 18 százalékkal növelte árbevételét a feltörekvő régiókban (például Latin-Amerika, Indonézia, vagy Kína). Ezekről a piacokról a társaság árbevételének 23 százaléka származik.

Egyszeri tételektől tisztítva viszont 99 centes EPS-ről tudott beszámolni a vállalat, ami meghaladja a Thomson Reuters elemzőinek 90 centes várakozását.

A társaság árbevétele 2 százalékkal nőtt egy év alatt, mely így 2,93 milliárd dollárra emelkedett az utolsó három hónapban, ami kissé elmaradt a 2,99 milliárd dolláros prognózisoktól.

Forrás: [origo]

A Heinz-et Warren Buffett cége, a Berkshire Hathaway kívánja felvásárolni 23,3 milliárd dollárért, melyet múlt héten jelentettek be. Az üzlet körül viszont bennfentes kereskedés gyanúja merült fel, mivel a hírek szerint a Goldman Sachs egy svájci számláján a felvásárlást megelőző napon hívtak le egy kedvező vételi opciót, ami közel 1,7 millió dolláros profitot eredményezett a "szerencsés" befektetőnek. Az ügy komolyságát jelzi, hogy már az FBI is nyomoz az ügyben.

Ezzel kapcsolatban a Goldman Sachs-nál közölték, nincs közvetlen hozzáférésük a gyanús számlával kapcsolatos információkhoz. A Heinz papírjai tegnap 0,1 százalékos pluszban zártak, és ma is hasonló mértéű emelkedéssel készülnek nyitni.