Vágólapra másolva!
Pesszimista kilátásokat fogalmazott meg Marc Faber befektetési guru a CNBC-nek adott nyilatkozatában. Szerinte a részvénypiacok emelkedése kifulladni látszik, az indexek elérték csúcsaikat, ezért nemsokára korrekció fog bekövetkezni.
Vágólapra másolva!

Marc Faber úgy véli, hogy a részvénypiaci rali kifulladni látszik, az indexek elérték csúcsaikat, és az amerikai tőzsdéken kezdődik a korrekció. A guru ugyanakkor nem számít olyan összeomlásra, mint ami 1987-ben volt megfigyelhető, mivel a piacok nem annyira "túlvettek", mint akkor voltak. Viszont szerinte a befektetők már televették magukat a részvényekkel az utóbbi időben, így elkerülhetetlen a korrekció.

A befektető szerint az S&P 500 hosszú ideig nem fogja megközelíteni a héten ütött új ötéves csúcsát, az 1530 pontot. Szerinte nem az a kérdés, hogy a korrekció bekövetkezik-e, hanem hogy utána meg tudják-e közelíteni mostani szintjeiket a benchmarkok.

A részvénypiacokkal kapcsolatban megfogalmazott pesszimista kilátásokkal szemben Faber igencsak optimista a kötvényekkel kapcsolatban. Szerinte a kötvényeket újra megkedvelhetik a befektetők, és megint jelentős tőke fog áramlani azokba. Mint ismert, az utóbbi időben sokan kezdhettek elfordulni a biztonságos menedéknek tekintett amerikai államkötvényektől.

A guru vagyonának 25 százalékát aranyban, 25 százalékát részvényekben, 25 százalékát vállalati kötvényekben és készpénzben, a maradék egynegyedét pedig ingatlanokban tartja.

Az S&P 500 index értéke pontban