Áron alul szórták ki a cigarettát

Vágólapra másolva!
Egy Hajdú-Bihar megyei vállalkozás számlaadás nélkül, áron alul értékesített cigarettát. Azzal bukott le, hogy röplapokon hirdette, hogy milyen olcsó náluk az egyébként hatósági áras cigaretta.
Vágólapra másolva!

"Nálunk a legolcsóbb a cigaretta" - ezzel a szöveggel reklámozta magát házi gyártású szórólapján egy Hajdú-Bihar megyei vállalkozás egy magyar-román határ menti településen és környékén. A röplapra felfigyelt a Nemzeti Adó- és Vámhivatal is, amely a cég több telephelyén egyszerre tartott ellenőrzést.

A cigarettaárus a románul beszélő revizorokat külföldi vevőnek hitte, és nem is adott nyugtát az áruról. A NAV szerint láthatólag beütötte a pénztárgépbe az ellenértéket, de a blokkot nem adták ki. Az ellenőrzés során kiderült, hogy jelentős eltérés volt a kasszában lévő pénz mennyisége és a blokkokon elszámolt összegek között.

A kft. nagy forgalmat bonyolított, naponta milliós nagyságrendben is folyt a cigarettaértékesítés. A vásárlók többsége román állampolgár, aki saját használatra és továbbértékesítésre is vásárolt.

A dohánytermékek ára nem felelt meg a jelenlegi hatósági árnak, így a NAV lefoglalt több karton dohányterméket. A cég azzal védekezett, hogy a nagykereskedőnek csak nagy veszteséggel adhatta volna vissza az árut, ezért adta olcsóbban. A társaságnak adótartozása is volt, a hatóság 1,6 millió forintot a helyszínen behajtott. További turpisságok is kiderülhetnek még, mert a NAV a lementett adatokat tovább vizsgálja.