Még mindig nem termel nyereséget az internetes rádió

Vágólapra másolva!
Javuló eredményekről számolt be tegnapi gyorsjelentésében a világ legnagyobb online rádiószolgáltatója, a Pandora. A vállalat mind egy részvényre jutó nyereség, mind árbevétel soron felülteljesítette a várakozásokat, azonban a tavalyinál nagyobb veszteségeket volt kénytelenen elkönyvelni. A menedzsment az árbevétel további emelkedésére számít ebben a negyedévben, melyet a cég vezérigazgatója, Robert Kennedy már nem fog megvárni, mivel a remek gyorsjelentés ellenére lemondott posztjáról. A befektetők pozitívan fogadták a híreket, mivel a részvények 23 százalékos ugrással készülnek nyitni.
Vágólapra másolva!

Az elemzői konszenzushoz képest jobb negyedik negyedéves gyorsjelentést tett közzé a legnagyobb online rádió szolgáltató társaság, a Pandora. A cég egyszeri tételektől tisztított egy részvényre jutó vesztesége 4 centet tett ki, ami alacsonyabb volt az 5 centre vonatkozó elemzői várakozásoknál. A vállalat 14,6 millió dolláros veszteséget volt kénytelen elkönyvelni a tavalyi év utolsó három hónapjában a 2011-es év utolsó három hónapjában kimutatott 8,18 millió dolláros mínusza után.

A cég árbevétele 125,1 millió dollárt tett ki, ami egyaránt magasabb a 122,8 milliós elemzői prognózisoknál, és a tavalyi 81,2 millió dollárnál. A menedzsment arra számít, hogy az idei év első három hónapjában 120-125 millió dollár lehet a cég árbevétele, ami meglepte az elemzőket, mivel a szakértők 119,5 millió dollárra számítanak.

A társaság reklámbevételei 51 százalékos emelkedés után 109 millió dollárt tettek ki a negyedik negyedévben, míg a jogdíjfizetések 59 százalékos bővülés után 77 millió dollárra emelkedtek.

Forrás: [origo]

A javuló eredmények ellenére tegnap lemondott a vállalat vezérigazgatója, Joseph Kennedy. A döntés mindenkit meglepett, melyet a vezér azzal indokolt, hogy elérkezettnek látta az időt a távozásra. Ebben az is szerepet játszhat, hogy a cég régóta nem képes profitot termelni. Kennedy irányítása alatt a Pandora a világ legnagyobb online rádió szolgáltatójává vált, és 67 millió hallgatója van minden hónapban.

Az eredményeket jól fogadták a befeketők, közel 25 százalékos pluszban nyithat a részvény.

Pandora árfolyama (NYSE)

Forrás: [origo]