Másfél milliárd embert céloz a telekomóriás

Vágólapra másolva!
Részesedést szerezne India egyik legnagyobb telekommunikációs vállalatában az AT&T, állítja a Times of India. Az amerikai óriás a pletykák szerint a Reliance Jio 25 százalékát tervezi megvásárolni, megközelítőleg 3,5 milliárd dollár ellenében, mely egyébként a legnagyobb indiai telekomcéggé nőné ki magát a következő három évben. 
Vágólapra másolva!

Beszállhat az indiai telekomszektorba az AT&T, miután több mint 25 százalékos részesedés megszerzését fontolgatják a Reliance Jio Infocomm társaságban a Times of India szerint. A Reliance jelenleg india leggazdagabb milliárdosa, Mukesh Ambani irányítása alatt áll a vállalat, és az információk szerint 3,5 milliárd dollárt kaphat a 25 százalékos tulajdonrészért cserébe.

Ha a pletyka igaz, akkor az ügylet India legnagyobb külföldi tőkebefektetésének minősülne, és megközelítőleg 14 milliárd dollárosra értékelhetné fel az érintett céget.

A legutóbbi jelentése sem lett túl fényes a Reliance csoportnak, amely tovább szeretné diverzfikálni a már most is széleskörűnek tekinthető tevékenységi körét. A jelentés továbbá tartalmazza, hogy a cég India elsőszámű telekommunikációs cégévé szeretne válni az elkövetkező három évben.

Az USA második legnagyobb mobilszolgáltatójának tekinthető AT&T-től egyelőre nem kívántak nyilatkozni a pletykával kapcsolatban, valamint a Reliance Industries szóvivője sem kommentálta a híreket.

A negyedéves eredmények terén minimális csalódást okozó AT&T papírjai nem szerepelnek rosszul az utóbbi hetekben, a mai napon azonban némi esést mutatnak, 0,6 százalékos mínuszban vannak a papírok.

Az AT&T árfolyama (NYSE)

Forrás: [origo]