A Tigáz elállt a Magyar Energia Hivatal ellen a rezsicsökkentés miatt indított pertől.

Elállt a Magyar Energia Hivatal ellen a rezsicsökkentés ügyében indított pertől a Tigáz DSO Földgázelosztó Kft. a csütörtöki tárgyaláson a Fővárosi Közigazgatási és Munkaügyi Bíróságon. A tárgyaláson mindkét fél lemondott fellebbezési jogáról, így az elsőfokú döntés nyomban jogerőre is emelkedett.

A tárgyaláson elhangzott, hogy csütörtökön életbe lépett és a folyamatban lévő eljárásokban is alkalmazható az a kedden kivételes sürgős eljárásban megszavazott törvény, amely szerint a gáz- és áramszolgáltatók nem háríthatják át a különadókból fakadó többletköltségeiket a fogyasztókra.

Az energiaszolgáltatók több pert is indítottak az energiahivatal rendszerhasználati díjakat megállapító határozatai ellen. A bíróság a napokban kötelezte új eljárásra több gázszolgáltató által indított perben az energiahivatalt. Több áramszolgáltató által indított hasonló perben hétfőre tűzték ki a tárgyalást. A felek jogi képviselői a néhány perces csütörtöki tárgyalást követően nem kívántak nyilatkozni a sajtónak.